IMG_8339Motorrijles bij Verkeersschool Kennemer

Motorrijden wordt de laatste jaren steeds populairder. Naast het machtige gevoel van vrijheid geeft het de mogelijkheid om flexibel en vlot door de hedendaagse chaos in het verkeer te manoeuvreren. Je moet echter wel beseffen, dat het rijden met een motor iets heel anders is dan rijden met een brommer of auto. Het is daarom belangrijk, dat je voor je eigen veiligheid een goede rijopleiding volgt. Verkeersschool Kennemer is daarom ook de rijschool voor de Kennemerland en omstreken waar u terecht kunt om motorrijlessen te volgen voor dit felbegeerde papiertje.

IMG_8368Praktijkexamen voertuigbeheersing:

Het motorexamen Voertuigbeheersing bestaat uit twaalf oefeningen, die zijn verdeeld in vier clusters. Op je examen doe je er zeven. Vier oefeningen zijn verplicht, de rest kiest je examinator uit. Het gaat er bij alle oefeningen om dat je de examinator op een overtuigende wijze demonstreert dat je de motor beheerst bij lage, én hoge snelheid. En dat je goed kunt remmen.

Praktijkexamen verkeersdeelneming:

Het praktijkexamen verkeersdeelneming voor de motor duurt 55 minuten. Eerst heb je een inleidend gesprek met de examinator in het examencentrum. Dan volgen op het parkeerterrein de ogentest en een aantal voorbereidings- en controlehandelingen bij de examenmotor. Daarna gaat de examen rit van start. De examinator en je rij-instructeur volgen je in een auto. De examinator let onder meer op je kijkgedrag, plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Direct na afloop van het examen vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.

IMG_8296Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs zijn:

  • Categorie A1: is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2: is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.
  • Categorie A: is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs in 1 keer te te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Direct inschrijven voor de motorrijopleiding

Wil je direct beginnen met je motorrijopleiding bij Verkeersschool Kennemer? Dat kan! Wij doen niet aan wachttijden. Met behulp van het onderstaand formulier kun je je direct inschrijven bij Verkeersschool Kennemer. Zodra we je inschrijving hebben ontvangen zullen we zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Please wait...